Питання національної безпеки. Ефір від 20 серпня 2019 року

У цьому випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 20 серпня 2019 року:

Разом із Ольгою СКРИПНИК, кооординаторкою Кримської правозахисної групи обговоримо правовий порядок денний нового українського парламенту і влади в цілому.

Нагадаємо про злочини окупантів у Криму. Сергій МОКРУШИН розповість про незаконний варварський видобуток піску, який вже спричиняє екологічне лихо у морі і на суші.

А також поцікавимось бізнесом Дмитра РАЗУМКОВА, лідера партії Слуга народу, який мітить на посаду голови Верховної Ради України.

Але почнемо із свого роду сенсаційної новини. Співробітники кримського главку СБУ та прикордонники виконали рішення апеляційного суду про арешт танкера MRIYA.

Неймовірність події в тому, що взяття під арешт правоохоронці здійснювали просто у морі – на межі територіальних та нейтральних вод.

Цей танкер , який носив назву Вілга, у 2015 році доставляв до Криму пальне для окупаційного Черноморскому Флоту РФ.

За що і втрапив під кримінальне переслідування і був затриманий на херсонській нафтоперевалці, куди привіз пальне. Але херсонський суддя Мусулевський відмовив правоохоронцям у арешті танкеру, тож він покинув порт Херсона, заявився на Одесу, але на всіх парах помчав у нейтральні води. Там відключив АІС, чогось постояв поблизу російського танкеру, і повернувся до українських вод. Там до нього і дістались правоохоронці.

Що було далі – почуємо від Ігоря ПОНОЧОВНОГО, заступника прокурора АРК.