Питання національної безпеки. Ефір від 1 жовтня 2019 року. Частина 2

У другій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 1 жовтня 2019 року:

2 жовтня у суді російського Ростова-на-Дону виголошений вирок у сфабрикованій ФСБ в окупованому Криму справі проти кримськотатарського активіста і громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Його засудили до 2 років і 6 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні, а також до заборони займатися адмініструванням сайтів протягом двох років.

У Києві прошла акція на підтримку політичного в’язня Кремля. Звільнити Мемедемінова вимагали журналісти і правозахисники.

В той час, коли російський суд виносив вирок незалежному кримському журналісту, колаборанти і представники російських ЗМІ розповідали про небачену свободу слова в окупованому Криму на форумі Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, який проходив у Варшаві.

Гість студії Олександр СЄДОВ, експерт Кримської правозахисної групи щойно повернувся із Варшави, з форуму БДІПЛ ОБСЄ. Там він спостерігав цілу колонію російських GONGO, серед яких траплялись і кримські колаборанти.

Хто такі GONGO і як їх виявляти? GONGO – англійська абревіатура визначення «Державою організовані недержавні організації». Сюжет Центру журналістських розслідувань.