Аналіз ефективності використання міжнародної технічної допомоги та в’язні війни

У цьому випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 3 листопада 2019 року:

Аналіз ефективності використання МТД – міжнародної технічної допомоги. Як показують дослідження, лише 12% переселенців мають власне житло, решта винаймають. ЦЖР підрахував, що на цільові проекти забезпечення житлом ВПО донорами виділено більше 110 мільйонів доларів. Херсонські кореспонденти проінспектували гуртожитки, відремонтовані на кошти ЄС.
В’язні війни. Про них мало пишуть ЗМІ, про них ще менше говорять політики, і вони – не політичні в’язні, за визволення яких б’ються правозахисники і уряди західних країн. але вони є – українські громадяни, які відбували покарання у тюрмах та колоніях на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу, або й у СІЗО, тобто, ще не засуджені і вина яких не була доведена судом. Тепер вони отримують вироки незаконних судів у ОРДЛО. А щоб звільнитись раніше, їм пропонують воювати проти України або заплатити викуп.