Сергій Пантелеєв: Кримський порядок денний влади 2020

ВНБ

«Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 25 лютого 2020 року.

Центр журналістських розслідувань продовжує спецпроект «2020: Кримський порядок денний влади». Це – серія інтерв’ю з очільниками центральних органів влади та регіональних структур, що опікуються питаннями Криму, щоб визначити пріоритети у їхній роботі на 2020 рік, аби активізувати і навіть – перезавантажити мляву та малоефективну роботу з деокупації півострова та реінтеграції його мешканців у суспільне життя України.

У студії – Сергій Пантелеєв, заступник начальника ГУ Національної поліції України в АР Крим і м. Севастополі.

Минулого місяця Центр журналістських розслідувань вперше отримав інтерв’ю з керівником кримського главку СБУ Євгеном Нетужиловим.

До того, починаючи з 2016 року, відколи була відтворена робота ГУ Служби безпеки в АРК на вільній території, його очільники не показувались на люди.

Тож цю інформаційну блокаду вже знято. Сьогодні вперше у ефірі ЦЖР – заступник начальника Кримського главку НПУ Сергій Пантелеєв.

Робота ГУ МВД в АРК була відновлена тільки у 2015 році, попри те, що переважна більшість злочинів, які вчиняються у окупованому Криму, мають підслідність саме органів поліції. Начальником ГУ НПУ в АРК наразі є полковник Віталій Стрижак. А Сергій Пантелеєв, крім того, що є  заступником начальника главку, очолює слідчий відділ.