Захисні «костюми Степанова» для медиків без знаків розпізнавання і фальшива мінералка для Криму

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 21 липня 2020 року.

В цьому випуску розповідь про скандальні костюми біозахисту, закуплені за завищеною ціною в обхід держпідприємства «Медичні закупівлі України» міністерством охорони здоров’я з примхи його очільника Максима Степанова.

У травневій програмі ЦЖР розповідав про гучний скандал із закупівлею захисних костюмів: держпідприємство збиралось їх купувати в українського відомого виробника по 245 гривень за комбінезон, МОЗ не погодив закупівлю і упродовж доби закупив через фірму-посередника костюми по 488 гривень. І понад два місяці ЦЖР не міг добитись від міністерства відповіді, де ж ті зразкові костюми? Нарешті вони дійшли, при повній засекреченості інформації. Єлизавета СТРІЙ таки вполювала «костюми Степанова».

Чим для держпідприємства скінчився скандал із китайськими костюмами? Цю та інші історії щодо державних закупівель періоду пандемії коронавірусу обговорюємо із Арсеном ЖУМАДІЛОВИМ, гендиректором ДП «Медичні закупівлі України».

***

Друга розповідь про те, як кримські політичні пройдисвіти і посіпаки російських окупантів заробляють на підробці української мінеральної води. Усе почалось із фото пляшок з торгової марки відомої своїми мінеральними водами компанії, які ЦЖР прислали глядачі із Криму. Загальновідомо, що українські товари якісніші російських і їх правдами і неправдами везуть у окупований Криму. Цілком легально – транзитом через Росію і Білорусь, або ж контрабандою – через окуповані території Донецької та Луганської областей. Але етикетка на пляшках з Криму переконувала, що цілющі моршинські води добуті не в славному бандерівському краї, а в Бахчисарайському районі. А заробляють на підробці «герои русской весны», які до і під час окупації займаються махровою антиукраїнською агітацією. Євгеній ЛЕШАН у відеоблозі розповість, що ж це за шахраї.