Як грантоїди Кремля воюють проти України || Херсон долає наслідки окупації

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 22 листопада 2022 року.

Сьогодні ЦЖР має змогу зробити включення зі звільненого Херсона. Звільнений від російської окупації Херсон без світла, води, зв’язку, під ворожими ударами, важко, але впевнено повертається до нормального життя. І в цьому херсонцям допомагає вся країна. У місті розгорнути кілька точок з доступом до інтернету, тож сьогодні маємо змогу зробити включення з вулиць Херсона, де зараз перебуває наш кореспондент Олег Батурін, від якого дізнаємось останні новини.

Також у програмі назвемо російські громадські організації – грантоїдів Кремля, які на гроші фонду президента Путіна навертають мешканців окупованих територій України до «русского мира», виправдовують агресію, готують українських дітей до служби у російській армії і допомагають депортувати українців на Росію.

Путінський Фонд президентських грантів оголосив переможців конкурсу, у якому брали участь формально недержавні організації. Переважна більшість проектів – так чи інакше стосується збройної агресії Росії проти України, або якщо слідувати брехливому новоязу росіян – спеціальної військової операції. Фактично, цивільним росіянам і їхнім громадським об’єднанням надаються мільйони президентських грантів, які забезпечують їхню участь у так званій СВО. Що ж це за діяльність? Детальніше – дивіться відео.