Як Росія реструє вкрадений бізнес || Повернення Отця Богдана в Чорнобаївку

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 6 грудня 2022 року.

Випуск програми присвячено залізним доказам воєнних злочинів РФ та колабораційної діяльності українських громадян на окупованих територіях Криму і півдня України, Ці докази нам і правоохоронним органам, які розслідуватимуть ці злочини, люб’язно допомогла зібрати… сама ж російська держава. Інформація зафіксована у державних реєстрах РФ, де з кожним днем все більше реєструється юридичних осіб — із адресами на території херсонської та Запорізької областей. Детальніше — у сюжеті Микити Панасенка.

Російські пропагандисти лякають людей, що у разі звільнення своїх територій Україна посадять мало не усіх і мало не за все. Але це звісно ж не так — немає провини людей за те, що всупереч своїй волі, під примусом змушені були брати якісь папірці в окупаційних адміністрацій. Однак стаття 111–1 ККУ про колабораційну діяльність вписана так, що може застосовуватись до дуже широкого кола діянь. Ми попросили прокурора АРК і м. Севастополя Ігоря Поночовного роз’яснити ці важкі для розуміння нефахівців моменти, і пропонуємо подивитись фрагмент нашого великого інтерв’ю. А повну відео версію якого в знайдете на нашому каналі YouTube, а текстову — на сайті Центру журналістських розслідувань.

Про повернення на звільнену територію України людей, які вимушені були залишити рідні домівки, рятуючись від переслідувань окупантів. Серед тих, кого росіяни особливо переслідували – священики усіх конфесій за виключенням філії РПЦ – так званої УПЦ начебто не Московського патріархату. З отцем Богданом пастором УГКЦ , парафія якого знаходиться у легендарній тепер Чорнобаївці, поговорив і наш кореспондент Петро Коберник.