Як Хуснуллін не збудував, а вкрав «урядовий квартал» на Арабатці || Хто годує херсонців

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 14 лютого 2023 року.

У цьому випуску розповімо про те, як окупантам за лише кілька місяців вдалось виконати розпорядження президента РФ Володимира Путіна та «збудувати» на Арабатській стрілці Генічеського району нове місто, в якому має розміститись окупаційна «адміністрація Херсонської області» після того, як окупанти та колаборанти були змушені втекти зі звільненого ЗСУ Херсона.

Як з’ясувалось, «новозбудований» квартал, яким під камери російських пропагандистських ЗМІ пробіглись гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо та російський віцепрем’єр Марат Хуснуллін, виявився довгобудом реабілітаційного центру клініки відомого уркаїнського професора Володимира Козявкіна.

Кореспондент ЦЖР Микита Панасенко зв’язався із представниками законного власника цих будівель, які запевнили: спадкоємці покійного професора не продавали і не дарували окупантам цей комплекс. Тож тепер питання: хто розпиляє гроші, виділені із російського бюджету на будівництво «нового міста» на пісках Арабатки. Подробиці дивіться у сюжеті.

***
Херсонські кореспонденти ЦЖР розкажуть, хто забезпечує мешканців Херсона, які потерпають від щоденних обстрілів окупантів, продуктами харчування. Місцева влада сама ще не справляється – тому працюють численні волонтерські групи, представники міжнародних організацій і навіть окремі волонтери-громадяни інших країн, які приїхали допомагати херсонцям виживати. Репортаж Петра Коберника із вільного, але все ще небезпечного Херсона.

***
Відеоблог Микити Панасенка про нову групу викрадених окупантами мешканців Запорізької області, на яку ФСБшники повісили усі відомі акти ліквідації Силами опору зрадників у Бердянську. До українських сил спецоперацій, які готували і здійснювали ці акти, окупанти дотягнутись не можуть, а справи треба ж розкривати. Відтак керівником партизанської групи «призначили» 22-річного студента. Микита Панасенко зв’язався з його матір’ю, яку ФСБшники дістали своїми погрозами навіть у Польщі. Подробиці у відео.