Коли твій дім реквізував ворог || Укриття Херсона || Обвинувачений у держзраді Чорнобук – у ЗСУ

ВНБ

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 24 травня 2023 року.

У цьому випуску знову говоритимемо про те, як російські окупанти продовжують захоплювати житлові будинку цивільного населення у Запорізькій області, фактично, перетворюючи їх на свої опорні пункти. Про ці злочини росіян знову розповідатиме запорізький кореспондент ЦЖР Сергій Старушко, який продовжує укладати мапу з тотально окупованими населеними пунктами області та експропрійованими будинками.

Дар’я Свиридова, відома правозахисниця і експертка коаліції «Україна.5 ранку» пояснить, чому такі дії окупантів є воєнним злочином і що робити українцям, у яких рашисти відібрали таким чином житло.

***
У Херсоні, який щодня і щоночі обстрілюють рашисти, влада встановлює укриття-куби на вулицях, закуповує підземні і виділяє гроші на ремонт підвальних приміщень. Витрачено вже десятки мільйонів гривень, ще більше заплановано. Але чи рятують ці укриття херсонців – розкаже кореспондент ЦЖР Петро Коберник.

***
У кримінальній історії колишнього голови Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука несподіваний поворот, який знову відтягує момент винесення вироку. Розгляд його справи в суді зупинено, бо підсудний мобілізувався. Де саме служить Чорнобук – у блозі Микити Панасенка.