Шеремет. Бригадир НЗФ «Самооборона Криму» ІІ Санкції щодо Росії у березні 2024

Шеремет. Бригадир НЗФ “Самооборона Криму ” ІІ Санкції щодо Росії у березні 2024
Колаж: investigator.org.ua

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань), випуск від 29 березня 2024 року.

В останні місяці, що передували 10-й річниці початку агресивної війни РФ проти України, яка тоді, у 2014 році призвела до окупації Криму і Севастополя, ЦЖР оновив свої розслідування тих і наступних років.

Зокрема, спецпроєкт “Шуцмани Путіна”, в якому розповіли про НЗФ, що сприяли окупації півострова, – Самооборона Криму, Самооборона Севастополя і казачі формування.

Ми зібрали докази десятків воєнних злочинів, які вчиняли бойовики цих формувань, а також показали, яким чином і через яких осіб командування ЧФ та російські спецслужби фактично управляли цими кримськими незаконними формуваннями.

Оновлення даних та нові розслідування ЦЖР виявились дуже результативними – для офіційного слідства, оскільки були отримані нові докази щодо учасників НЗФ і їхніх керівників Міхаїла Чалого, Олега Рослякова та Михайла Шеремета.

Як наслідок, упродовж року прокурорами АРК скеровано до суду 9 обвинувальних актів щодо учасників та керівників кримських НЗФ, а також щодо гендиректора окупаційного медіахолдингу “ТРК “Крым24”, провадження стосовно якого відкрите за матеріалами розслідування ЦЖР.

Також за публікацією ЦЖР про проєкт “Архангел” відкрито кримінальне провадження щодо виробництва FPV-дронів в окупованому Криму та використання їх у війні РФ проти України.

Вважайте це за відповідь на питання: от ви все розслідуєте, і що далі? Далі буде суд.

Сьогоднішня розповідь – про командира “Самооборони Криму” Михайла Шеремета, вірного санчо-панси гауляйтера Криму Сергія Аксенова. Впевнені, обвинувальний акт за його протиправні дії як керівника НЗФ скоро також буде скеровано до суду.

***

Огляд санкційних обмежень, застосованих ЄС, США та іншими демократичними країнами до РФ за триваючу агресію проти України та ті злочини, які її супроводжують. Наталя Кокоріна розповість про все детально.