Питання національної безпеки. Ефір 23 квітня 2019 року. Частина 1

Відео

У першій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 23 квітня 2019 року:

Наші кореспонденти розкажуть про перебіг повторного голосування у президентських виборах від Києва до адмінкордону з окупованим Кримом.

Попри те, що на початку президентської кампанії вона мала всі ознаки брудної із значним застосуванням адміністративного ресурсу, виплат субсидій матеріальної допомоги, які спостерігачі кваліфікували як масовий підкуп за рахунок бюджету, день повторного голосування пройшов із незначними порушеннями. Можливо тому, що відрив Володимира Зеленського від Петра Порошенка був у рази більший.

Виборці із тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу, позбавлені права голосу на місцевих виборах, мали змогу взяти участь у виборах президента. Для цього їм треба було чотири рази – по два в обидва боки перетнути лінію розмежування на Сході чи КПВВ на адмінкордоні між Херсонщиною і окупованим Кримом. Це – сотні кілометрів і тисячі гривень. Але виборці з Криму і Севастополя це зробили. У Каланчаку їх зустрічали гімном України і дарували ляльок-ангелочків.

Крім того, кореспонденти Центру журналістських розслідувань поцікавились, чого чекають виборці від новообраного президента?