Питання національної безпеки. Ефір 4 червня 2019 року. Частина 2

Відео

У другий частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 4 червня 2019 року:

Громадський рух ЧЕСНО проаналізував фінансування кандидатів у президенти України, вивертаючи їх виборчі фонди і фінансові звіти.

Які найбільш розповсюджені схеми тіньового фінансування по всьому ланцюжку? Яке покарання передбачене за порушення використання грошей не із виборчого фонду і без фінансової звітності. Чи є покарані?

Разом із Оленою НІКУЛІНОЮ, аналітикинею руху ЧЕСНО порахуємо в студії чужі і наші, прозорі і тіньові гроші виборчих фондів кандидатів у президенти і партійних тумбочок, з яких фінансуватимуться вибори парламентські.

Сюжет Євгена Лєшана про кандидата в президенти Ігоря СМЕШКА, який став одним із сюрпризів президентських виборів. Він мав скромний виборчий фонд і потужну агітаційну підтримку на телебаченні та в мережі інтернет. За фінансовим звітом, кандидат Смешко оплатив з виборчого фонду ефіри на багатьох регіональних телеканалах. Однак жодної проплати не було за ефіри на національних каналах, де Смешко був частим гостем.