Питання національної безпеки. Ефір від 25 червня 2019 року. Частина 1

Відео

В першій частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 25 червня 2019 року:

Розслідування наших журналістів у Генічеську та Києві про схеми обходу мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, який гальмує земельну реформу і живить корупцію по всій вертикалі влади.

У минулих програмах ми вже розповідали про “схему ОСГ“– збирання великих масивів орної землі завдяки оформленню ділянок до 2 гектарів під ведення особистого селянського господарства на людей, згодних за 300-500 гривень підписати довіреність на передачу свого права права на їх отримання і продаж. Сьогодні розповімо про схеми фіктивного обміну та фіктивної оренди у прикордонному з Кримом регіоні. тобто там, де корупції бути не повинно бути за визначенням.

Альберт Черепаха – відомий на Херсонщині аграрний бізнесмен та депутат обласної ради від БПП. На півдні Херсонщини його знають як великого землевласника. Кажуть, що у нього в цих краях найбільший банк земель сільськогосподарського призначення. Аналіз його декларації про доходи показав,що за останні роки у власності Альберта Черепахи зібралось більше двох тисяч гектарів землі, і особливо урожайним у цьому процесі видався 2018 рік.

Про те, як йому це вдалося і як йому в цьому допомагає мораторій на відкриття легального ринку аграрної землі – у розслідуванні Центру журналістських розслідувань “Земля, на якій стоїть Черепаха”.