Питання національної безпеки від 2 липня 2019 року. Частина 2

Відео

У другий частині випуску програми «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська) від 2 липня 2019 року:

Будемо розбирати теми, що народились із не дуже обнадійливих, а часом і небезпечних тенденцій останніх днів. Реванш «старої влади»: чи є він і хто його організатор? Огляд останніх резонансних політичних подій у розрізі боротьби з корупцією та розслідування справ очільників влади часів Віктора Януковича.

Фігурант санкційного списку США і кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, який за президентства Петра Порошенка повернувся у владу тіньову, гарантовано потрапляє до Верховної Ради із цілою колоною проросійських політиків і як пиріжки скуповує телеканали, тобто, інформаційний простір України.

ЦВК за рішенням Верховного суду зареєструвала кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва, який підозрюється у організації розгону Майдану і привласненні коштів і від 2014 року не жив в Україні.

Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США, де його підозрюють у корупції. Фірташу належить завод «Кримський титан» в окупованому Криму, сировину для якого в обхід західних і українських санкцій поставляють з України за різноманітними «схемами» через треті країни до закритих кримських портів.

Про ці події говоримо у студії з Тетяною ШЕВЧУК, юристкою Центру протидії корупції, та по скайпу з Олександром АНДРУСЕНКОМ, вимушеним переселенцем із Криму, підприємцем.