На Одещині уламки збитого дрона Shahed вбили людину

Війна
Фото: t.me/odeskaODA

На Одещині вночі 17 грудня під час атаки ударних безпілотників уламки збитого дрона Shahed упали на житловий квартал у Одеському районі, внаслідок чого загинула людина та стались руйнування будинків.

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

Він зазначив, що вночі російські терористи втретє за цей тиждень атакували Одещину ударними безпілотниками. Сили протиповітряної оборони у Одеській області збили 9 БпЛА типу Shahed-136.

«Однак, один із збитих безпілотників впав у житловий квартал в Одеському районі та вибухнув. Відбулося руйнування з подальшим загоранням житлових приватних будинків та складського приміщення приватної спортивної установи. Рятувальники оперативно загасили пожежу. В одному з будинків було виявлено загиблу людину. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким…», – написав Кіпер

Він додав, що правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян.

Як повідомлялось, сили протиповітряної оборони знищили всі 20 ударних дронів типу Shahed та керовану авіаційну ракету Х-59, якими війська РФ в ніч на 17 грудня атакували територію України. Крім того, запущена окупантами крилата ракета «Іскандер-К» не досягла своєї цілі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter