Ракетний удар військ РФ по кафе у Краматорську: коригувальник навів ракету з ідейних міркувань

Війна
Краматорск
Фото: УП

Коригувальник у Краматорську – місцевий співробітник газотранспортного підприємства – навів ворожі ракети на кафе “Ria Lounge” не за гроші, а з ідейних міркувань.

Про це на брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

“Ми зібрали всі необхідні експертизи і доказову базу. Чоловік підозрюється за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) КК України… Він це робив не за гроші, а зі своїх ідейних міркувань. Як розповідали вже потім його колеги, він ніколи не приховував своєї проросійської позиції”, – сказала Прищепа.

Вона зазначила, що підозрюваний у справі один – це коригувальник, співробітник газотранспортного підприємства, який перебував у місті Краматорську. Він від свого колишнього знайомого, який зараз представляє “відділення розвідки командування внутрішніх військ ДНР”, отримав вказівку перевірити інформацію про місцезнаходження військовослужбовців ЗСУ в приміщенні кафе “Ria Lounge” у Краматорську.

Як розповіла співробітниця СБУ, інформатор погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де, помітивши на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування, записав відео, які одразу надіслав через месенджер.

За її словами, цього ж дня через 3,5 години російські окупаційні війська завдали ракетного удару по кафе.

  • Сили оборони за допомогою високомобільної ракетно-артилерійської системи HIMARS знищили російський зенітно-ракетний комплекс С-400, з якого війська РФ 27 червня обстріляли кафе у Краматорську, де загинули 12 людей.