В Одесі кількість загиблих через ракетний удар військ РФ зросла до 17 осіб

Війна
Фото: facebook.com/DSNSODE

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар, який завдали російські війська 15 березня, зросла до 17 осіб. Крім того, поранення отримали 73 людини, з них дев’ять – рятувальники ДСНС.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

«Внаслідок ворожого ракетного удару загинуло 17 осіб, з яких один рятувальник.
Постраждало 73 людини, з яких 9 – співробітники ДСНС», – йдеться у повідомленні.

Роботи тривають. На місці події працюють також психологи ДСНС та Національна поліція України, які надають психологічну допомогу людям.

За інформацією Сил оборони Півдня, війська РФ вдарили по Одесі балістичними ракетами «Іскандер-М», які були запущені з окупованого Криму.

«Внаслідок ракетної атаки по об’єктах цивільної інфраструктури міста зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об’єкта, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, автомобілі швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі», – ідеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 15 березня 2024 року російські війська завдали ракетний удар по цивільній інфраструктурі Одеси. На місце події прибули співробітники ДСНС і почали гасити пожежу, розбирати завали і шукати постраждалих. В цей час ворог завдав повторний удар. Внаслідок ракетної атаки загинуло і було поранено багато людей. 16 березня в Одесі та області оголошена жалоба.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter