Окупанти атакували ракетами ДніпроГЕС у Запоріжжі, виникла пожежа, але загрози прориву плотини немає

Війна
Наслідки ракетного удару військ РФ по ДніпроГЕС, 22.03.2024. Фото: t.me/insiderUKR

Російські окупанти вранці 22 березня атакували ракетами ДніпроГЕС у Запоріжжі, на станції виникла пожежа, але загрози прориву плотини немає.

Про це йдеться у заяві компанії «Укргідроенерго».

«На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині», – йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів.

«Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована», – додали у «Укргідроенерго».

Фото наслідків ракетного удару окупантів по ДніпроГЕС опублікували спочатку російські ЗМІ, за ними західні медіа і вже потім українські ЗМІ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter