Зенітники знищили п’ять з дев’яти БПЛА, які РФ вночі запустила по Україні

Війна
Мобільна вогнева группа ППО веде вогонь по ударним дронам РФ. Фото: 126 ОБрТО, Latii

Війська РФ в ніч на 28 квітня запустили по Україні чотири ударні дрони типу Shahed та п’ять БПЛА невстановленого типу. Підрозділи протиповітряної оборони знищили всі «шахеди» та один невпізнаний дрон.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 28 квітня противник атакував Україну 4-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда окупованого Криму, зенітною керованою ракетою С-300 із Белгородської області РФ та 5-ма безпілотниками невстановленого типу із окупованої Херсонщини.

«В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та розрахунками мобільних вогневих груп Повітряних Сил усі чотири «шахеди» знищено на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. Один безпілотник невстановленого типу знищено МВГ Сил оборони України на Миколаївщині», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter