Нові санкції можуть торкнутися корумпованих соратників Путіна – МЗС Великобританії

Новини

Санкції Великобританії у відповідь на отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки можуть торкнутися соратників президента Росії Володимира Путіна, підозрюваних в корупції.

Про це повідомив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон, передає Центр журналістських розслідувань.

Як заявив Джонсон BBC, Національне агентство по боротьбі зі злочинністю розглядає велику кількість потенційних фігурантів «чорного списку». Він зазначив, що мова йде про корупціонерів, зобов’язаних своїм становищем Путіну і тим, що розбагатіли завдяки зв’язкам з ним. Ці люди будуть перебувати під особливою увагою британської поліції.

Міністр закордонних справ Великобританії також заявив, що напад було «способом показати, що відбувається з людьми, які повстають» проти режиму в Росії.

Джонсон повідомив, що зразок нервово-паралітичного речовини, яке, за даними британських слідчих, використовували для отруєння Скрипаля та його дочки, відправлять в Організації по забороні хімічної зброї для аналізу.

12 березня прем’єр-міністр Британії Тереза ​​Мей після засідання Ради безпеки, заявила, що за отруєнням відставного полковника ГРУ Генштабу Збройних сил РФ Сергія Скрипаля в Солсбері, найімовірніше, стоїть Росія.

Скрипаль і його дочка були отруєні 4 березня нервовопаралітичною речовиною російського виробництва. Йдеться про речовину класу «Новачок», розробки якого велися в Радянському Союзі з 1970-х років. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

США визнали висновки розслідування Великобританії щодо причетності Росії до замаху на Сергія Скрипаля. «У нас є повна впевненість в розслідуванні Великобританії і в її оцінці, що Росія, схоже, несе відповідальність за напад з використанням нервовопаралітічного агента, яке відбулося в Солсбері минулого тижня», – йдеться в заяві Держдепу США.