В ООН зібрали $82 мільйони – половину суми для гуманітарної допомоги Донбасу

Новини
Фото: presalibera.net

Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні повідомив, що зібрано 82 мільйони доларів – половина необхідної суми для гуманітарної допомоги жителям Донбасу. Крім того, у вересні в ООН закликали знайти 52 мільйони доларів до початку зими для забезпечення найбільш критичних гуманітарних потреб жителів Донбасу.

«Хоча потрібно ще більше, щоб допомогти кожному чоловікові, жінці, хлопцю і дівчині, хто розраховує на нас», – повідомили в Офісі ООН.

У лютому 2019 року в ООН створили об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні і закликали донорів приєднатися до нього, щоб допомогти жителям Донбасу, які страждають від війни.

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО, Food and Agriculture Organization) надасть гуманітарну допомогу загальним обсягом в один мільйон доларів жителям 52 населених пунктів уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Нагадаємо:

  • За даними ООН, з квітня 2014 року, коли почалися бойові дії на Донбасі, по 9 червня 2019 року на Сході України загинули щонайменше 3332 цивільних мешканці та понад 7 тисяч отримали поранення.
  • За інформацією міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, від початку війни на Донбасі від мін загинули щонайменше 977 цивільних осіб, ще 1528 були поранені. Замінованими залишаться тисячі квадратних кілометрів території, розмінування яких можуть тривати десятиліттями.