ООН надасть допомогу на $1 млн жителям 52 населених пунктів на Донбасі

Новини

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО, Food and Agriculture Organization) надасть гуманітарну допомогу загальним обсягом в один мільйон доларів жителям 52 населених пунктів уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію новинної служби ООН.

«Жителі 52 населених пунктів, розташованих уздовж «лінії розмежування» на сході України, отримають курчат і корми для тварин. Багато сімей, що живуть в Донецькій і Луганській областях, позбулися джерел доходу. Зокрема, вони не можуть обробляти поля, які усіяні мінами. Не маючи засобів до існування, люди змушені купувати їжу в борг, вони не можуть звернутися до лікаря, самі зневірені жебракують. ФАО не тільки надасть допомогу на мільйон доларів, але і навчить жителів грамотно нею розпорядитися», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • За даними ООН, з квітня 2014 року, коли почалися бойові дії на Донбасі, по 9 червня 2019 року на Сході України загинули щонайменше 3332 цивільних мешканці та понад 7 тисяч отримали поранення.
  • За інформацією міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, від початку війни на Донбасі від мін загинули щонайменше 977 цивільних осіб, ще 1528 були поранені. Замінованими залишаться тисячі квадратних кілометрів території, розмінування яких можуть тривати десятиліттями.