До порту Одеси зайшов корабель Королівського флоту Великої Британії OPV Trent

Новини
Корабель Королівського флоту Великої Британії OPV Trent у порту Одеси Фото: Facebook ВМС ЗС України

До порту Одеси 18 травня зайшов патрульний корабель прибережної зони Королівського флоту Великої Британії OPV (Offshore Patrol Vessels) Trent (P224).

Про це повідомляє пресслужба Командування ВМС ЗС України.

«Сьогодні до одного з причалів Одеського морського вокзалу пришвартувався патрульний корабель прибережної зони Королівського флоту Великої Британії OPV Trent. Під час візиту в Україну планується проведення спільних з українськими військовими моряками тренувань на борту британського корабля, а також проведення спільного тренування в морі типу PASSEX», – йдеться у повідомленні.

Корабель Королівського флоту Великої Британії OPV Trent у порту Одеси Фото: Facebook ВМС ЗС України

Як зазначили у командуванні ВМСУ, OPV Trent – це новий корабель, прийнятий до складу Королівського флоту Великої Британії в серпні 2020 року.

Корабель Королівського флоту Великої Британії OPV Trent у порту Одеси Фото: Facebook ВМС ЗС України

OPV Trent відноситься до типу River II. Довжина корабля 90 метрів, ширина – 13 м, осадка – 3,8 м. Водотоннажність понад 2000 тонн. Максимальна швидкість: 25 вузлів (46 км / ч). Екіпаж: 60 моряків.

Озброєння: 30-мм артилерійська установка DS30B, 30-мм установка ППО Mark 44 Bushmaster II, два 6-тиствольні 7,62-мм кулемети The M134 Minigun, два 7,62-мм кулемети загального призначення.

Корабель обладнаний вертолітним майданчиком, який може прийняти вертоліт типу Merlin.

З квітня 2021 року патрульний корабель базується в британському порту Гібралтар і виконує завдання в Середземному морі і Гвінейській затоці.

Основне призначення корабля – боротьба з тероризмом, піратством і операції щодо запобігання контрабанді.

Нагадаємо:

  • 10 травня 2021 року в порт Одеси з дружнім візитом прибув корабель Берегової охорони США HAMILTON. 8 травня в Чорному морі на шляху до Одеси HAMILTON провів спільні навчання з кораблем Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятников», яким намагалися перешкодити три російських кораблі.
  • 11 травня в акваторії Чорного моря було проведено тренування типу «PASSEX» із залученням сил і засобів ВМС ЗС України, Берегової охорони США і Морської охорони Державної прикордонної служби України.