Альона Ніколова

Статті автора (9)
11.05.2022
Війна
9-травневий парад південних зрадників

Нав’язані російськими окупантами святкові дійства на півдні України 9 травня пройшли досить скромно. Головним завданням організаторів було зібрати максимальну кількість людей на обмеженій території задля продукування пропагандистської картинки. Так, наприклад, в Херсоні, замість ходи безсмертного полку центральними вулицями міста, як це було в доковідні роки, ця акція відбулась на невеликому відрізку Парку слави, протяжністю лише в…

Тероборона Херсонщини: тяжкий шлях від «паперової» до професійної

1 січня цього року у Збройних Cилах України з’явився новий рід військ – Територіальної оборони (ТрО). А що ж то було раніше? А все що завгодно: 10 років тому до системи тероборони записували внутрішні війська, міліцію та СБУ. Після початку агресії Росії проти України на Сході мобілізовані підрозділи ТрО підпорядкували командуванню АТО, були вони і…

Квартирні будні переселенців на Херсонщині

Навесні 2014-го Херсонська область першою прийняла вимушених переселенців з території окупованого Росією Криму. Пізніше до них долучились ще більше переміщених осіб із Луганської та Донецької областей. І нехай для більшості з них Херсон став лише першою зупинкою на шляху до інших, більш комфортних для проживання міст України, для багатьох цей перший прихисток став кінцевим.

Нова мітла: Ірина Верещук і КПВВ на межі з Кримом

Ірина Верещук, нещодавно призначена міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, вперше відвідала контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з окупованим Кримом. Разом із нею КПВВ відвідали народні депутати, представник президента в АР Крим та керівництво Херсонської області.

Вибори без вибору, або Голосування по-херсонськи

Позалаштункові домовленості Офісу президента та херсонських кланів щодо проміжних виборів народного депутата України на 184-му виборчому окрузі прирекли обласну владу на монополію однієї політичної сили. Прикордонна з окупованим Кримом область опинилась під владою місцевої кишенькової партії з доволі проросійською риторикою її очільників.  

Тероборона Херсонщини: ексбійці Павловського і Мангера, соратники Киви і Медведчука

Росія вчергове брязкає зброєю та перекидає військових і техніку на кордон з Україною та на тимчасово окуповані нею території у Криму і на сході. У зв’язку із цим у двох південних областях України проводяться позачергові навчання підрозділів територіальної оборони. І це не може не тішити. Але серед бійців тероборони Херсонщини ми бачимо осіб із відкритою або…

Коли медицина стає тягарем: сільські реалії Херсонщини

На фото – Чаплинський Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). Тобто, у цій будівлі знаходиться життєво необхідна ланка, на якій має триматися сільська медицина. Однак, виявилось, що для чаплинських реформаторів центр став чи то баластом, чи то непідйомною ношею на плечах незаможних об’єднаних громад.

Міст у нікуди

Ці химерні споруди, що нагадують руїни античних храмів, мали стати мостопереходом між двома віддаленими районами міста Херсон. Побудувати дорожню розв’язку в цьому місці планувалося ще на початку 70-х років минулого сторіччя, тож даний об’єкт перманентно зводять вже понад 50 років.

Полювання на журналістів. Херсонщина

Двоє проросійських діячів атакують в центрі міста журналіста місцевого видання. На жаль, наразі для Херсона така картина є радше нормою, аніж екстраординарною ситуацією. За останній місяць на працівників ЗМІ в регіоні було скоєно чотири напади, але жоден з нападників і досі відповідальності за свої дії не поніс.