«Дачники Форосу»

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, як після окупації Криму ТОВ «Акар» викупило понад 22 гектари землі довкола дачі «Тесселі», що знаходиться між держдачею «Заря», відомою як дача Горбачова, та санаторієм «Форос». На цих землях збудовано розкішні котеджі для відпочинку високопоставлених гостей, більшість яких виявились чиновниками Татарстану. ЦЖР у розслідуванні «Нью Казань у Форосі»  уже назвав імена кількох «дачників» — ексвіцепрем’єра і радника нинішнього президента Татарстану Равіля Муратова, керівника апарату президента республіки і ексглави МВС Асгата Сафарова та інших чиновників. Моніторинг судових рішень відкрив нове ім’я сановного «дачника» та офіційно заявлені дані про кількість котеджів і наділів землі, що пішли на продаж для їх обслуговування.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження щодо злочинних дій окупаційної адміністрації з руйнування Фороського ландшафтного парку в окупованому Криму. Прокуратура розслідуватиме факти політики Росії, спрямованої на широкомасштабне руйнування і привласнення приватної і державної власності України, не виправданої воєнною необхідністю, у «Фороському ландшафтному парку». Тобто, кваліфікація українською прокуратурою забудови Форосу — воєнний злочин.

Водночас на захист Форосу стала і обвинувачена у державній зраді — колишня «прокурорка Криму», а нині депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська. У своєму телеграм-каналі повідомила, що Генпрокуратура Росії виявила порушення природоохоронного законодавства під час забудови Фороського парку і відкрила кримінальну справу.