Що означає «товарне зближення» Путіна і ОРДЛО

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, що може означати указ Путіна про «товарне зближення» Росії та ОРДЛО: хитрість країни-агресора або ж полегшення роботи України в процесі доведення ефективного контролю РФ над окупованими територіями на сході.

Так, президент країни-агресора Путін дійсно підписав указ. Але про ні про які «ДНР» та «ЛНР» у ньому не йдеться, бо Росія не визнає нею ж окуповані українські території окремими державами. В указі мова йде про окремі райони Донецької та Луганської областей України, тобто, ОРДЛО.

Однак суті це не міняє – Росія дійсно визнаватиме сертифікати на товари і послуги, видані на тимчасово непідконтрольних нашій державі територіях невизнаними і Росією маріонетковими урядами. Більше того, до державних закупівель у Росії товари з цих районів будуть допускатися нарівні з російськими. А квоти на переміщення товарів через так звані «кордони» між ОРДЛО та Росією будуть скасовані. До 15 грудня російські чиновники мають підготувати та впровадити законодавчі зміни на виконання цього указу. Що фактично маємо? Російська Федерація буде неприховано постачати гроші в квазідержавні утворення.

Міністерство закордонних справ України вже заявило, що розглядає указ Путіна як грубе втручання у внутрішні справи України. Також у Міністерстві зазначили, що підписання указу суперечить зобов’язанням Росії за Мінськими домовленостями та домовленостями в рамках Нормандського формату.

Чи може бути указ Путіна, легалізація фінансових потоків великою хитрістю для того, щоб замаскувати грошове утримання наших територій під комерційні відносини? Адже тепер російська влада зможе говорити про купівлю, а не утримання.

Подробиці дивіться у відео Центру журналістських розслідувань: