Санкції для чекістів

Блоги

Відеоблог Євгенія Лешана про запровадження санкцій до окупаційних силовиків у Криму – організаторів і учасників переслідування першого заступника Меджлісу кримськотатарсього народу Нарімана Джелялова.
У вересні цього року в окупованому Криму ФСБ затримало братів Ахтемових – Асана і Азіза – а потім – Нарімана Джелялова.

У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до порушення прав і свобод Нарімана Джелялова на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Це старший слідчий «Управління ФСБ по Республіці Крим та м. Севастополю» Віталій Власов, керівник «Управління ФСБ по Республіці Крим та м. Севастополю» Леонід Михайлюк, «суддя Верховного суду Республіки Крим» Володимир Агін і «прокурор Сімферопольського району Республіки Крим» Сергій Зайцев.

Злочинці, що беззаконно карають, судять, ув’язнюють наших людей на нашій землі, мають відповідати за свої злочини. Поки українське правосуддя не може дотягнутися до них – нам залишається чинити тиск. Для цього в нас не так вже й багато інструментів.

Це, по-перше, кримінальні провадження проти окупаційних суддів, прокурорів, чекістів і поліцаїв. І по-друге – обмежувальні заходи – санкції. Проєкт постанови рекомендує РНБО прийняти рішення про запровадження санкцій проти переслідувачів Джелялова, а після того – запропонувати компетентним органам Євросоюзу, США та інших держав приєднатись до цих санкцій.