Літаки, ВПК та йогурти. Як санкції впливають на росіян

Блоги

Відеоблог Микити Панасенка про те, як санкційні обмеження, накладені США, ЄС, Великою Британією та іншим країнами на РФ після розпочатої нею повномасштабної війни проти України, впливають на саму Росію та життя росіян. Росія перебуває на першому місці у світі за кількістю санкцій. Під обмеження вже потрапили майже 5 тисяч фізичних осіб та 3 тисячі компаній з Росії.

Якщо війна продовжиться, а з нею і санкції, то росіяни можуть забути як воно літати навіть на території Росії. Євросоюз заборонив постачання до РФ літаків та запчастин, а також їх технічне обслуговування та страхування. США обмежили експорт товарів авіаційної галузі та ввели санкції щодо лайнерів російських авіакомпаній.

Усі російські компанії взагалі перейшли у режим «виживання». Понад 40% російських бізнесменів не планують у найближчі рік-два випускати нову продукцію. Економічне зростання по-путінськи вже можуть відчувати на собі і пересічні росіяни. Росстат заявляє про рекордну за сім років інфляцію. Індекс споживчих цін, що вимірюються спеціальною формулою, додав за рік майже 12 відсотків.

Російські оборонні заводи, які перевели на посилений режим роботи через війну, відчувають дефіцит кваліфікованих кадрів через мобілізацію. Експерти прогнозують, що кадровий голод посилюватиметься.

Подробиці дивіться у відео: