Як суд зупинив розгляд справи про державну зраду Чорнобука

Блоги
Валерій Чорнобук, Київ Фото: investigator.org.ua

Відеоблог Микити Панасенка про те, як колишній кримський суддя Валерій Чорнобук, обвинувачений у тяжкому злочині проти національної безпеки – державній зраді, якимось чином зміг мобілізуватися до Збройних Сил України у Дніпрі. Та використати це для зупинення судового розгляду своєї справи.

Як встановив Центр журналістських розслідувань, саме колишній голова Апеляційного суду АР Крим навесні 2014 року допомагав окупантам переводити кримське судочинство на законодавство РФ, агітуючи кримських суддів служити Росії та приймати російське громадянство.

Провадження щодо Валерія Чорнобука слухається в Печерському районному суді Києва дуже повільно. За даними з розкладу судових засідань, у 2022 році суд тільки один раз збирався на розгляд справи Чорнобука, це було 22 грудня. Наступне засідання було заплановане на 16 лютого 2023 року. Після цього справа взагалі зникла з розкладу.

За інформацією ЦЖР, розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Валерія Чорнобука зупинено у зв’язку з тим, що він начебто був мобілізований до лав Збройних Сил України.

Подробиці дивіться у відео: