Гроші на ЗСУ? На Запоріжжі ОВА витратила на дороги вартість 7 801 дронів

Блоги

Минулого тижня ЦЖР опублікував новину про закупівлю Широківською сільською радою Запорізької області робіт з будівництва адміністративної будівлі за 53 мільйони 678 тисяч гривень. Причому, цю будівлю вкрай необхідно побудувати у селищі Сонячне, що знаходиться за 60 км від лінії фронту. Там мешкає аж 600 людей і вони, як, мабуть думає Денис Коротенко, голова Широківської громади, понад усе сьогодні потребують саме нової адмінбудівлі.

Публікація ЦЖР мала великий резонанс, крім того, громадська діячка Катерина Бритавська і Наливайська (на жаль, імʼя не вказане) подали скарги до Державної аудиторської служби, і вона почала моніторинг цієї закупівлі. Тим часом замовник будівництва критичної для села Сонячного споруди визначив переможця торгів, і ним виявився тендерний фаворит Широківської сільради – ТОВ “Променерго-Інновація”, яке натендерило в цій громаді 106 мільйонів гривень.

Але Держаудитслужба опублікувала висновки: переможець не відповідає кваліфікаційним вимогам, його річний дохід менше 70% очікуваної суми закупівлі, а оскільки виправити це порушення закону неможливе, торги треба відмінити. Рішення про визнання “Променерго-Інновація” переможцем Широківська сільрада вже відмінила. А тендер – ні, у неї на це ще є 5 днів. Тож контролюємо тему далі, 50 млн платників податків на вулиці не валяються. Але вони легко топляться в багнюці разом із асфальтом, який зараз взялися класти на сільських дорогах Запорізької області. А могли б піти на закупівлю таких необхідних для збереження життів наших захисників безпілотників.

Сергій Старушко порахував, скільки дронів можна було купити за гроші, що пішли на осінньо-зимове асфальтування запорізьких доріг.