Апеляційний суд підтвердив законність конфіскації судна «Sky Moon», що заходило до Криму

Затримане прикордонниками на Дунаї судно «SKY MOON», що заходило в порти Криму

Апеляційний суд Одеської області залишив без змін постанову суду першої інстанції про конфіскацію судна «Sky Moon» та його вантажу вартістю майже 18,5 млн грн., що незаконно заходило до закритих Україною портів окупованого Криму  

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.

«22 червня 2017 року Апеляційний суд Одеської області залишив без змін постанову суду першої інстанції, якою громадянина Сирії, капітана судна «Sky Moon», визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 482 КК України і накладено адміністративне стягнення у виді конфіскації в дохід держави предмету контрабанди (понад 3000 тон технічної соди) вартістю майже 18,5 млн грн. Також в дохід держави конфісковано і транспортний засіб – судно «Sky Moon» (прапор – Танзанія), який використано для вчинення правопорушення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року прикордонники затримали на Дунаї вантажне судно Sky Moon під прапором Танзанії, яке всупереч забороні української влади заходило в закриті порти окупованого Криму. На судні перебувало дев’ять членів екіпажу – капітан, громадянин Лівії, і вісім громадян Сирії.

Судно перевозило з Севастополя в молдавський порт Джурджулешти вантаж кальцинованої і технічної соди, виробленої на Кримському содовому заводі українського олігарха Дмитра Фірташа.

29 грудня о Києві був затриманий власник судна Sky Moon, громадянин Молдови Сергій Нерух, який запропонував військовому прокурору Південного регіону України 75 тис. Доларів хабара за зняття арешту з судна і його вантажу.

15 березня Малиновський районний суд Одеси ухвалив конфіскувати затримане прикордонниками на Дунаї Танзанійський судно Sky Moon разом з вантажем.