Регламентний комітет підтримав подання ГПУ на арешт нардепа Розенблата

Нардеп Борислав Розенблат Фото: Facebook Boryslav Rozenblat

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання ГПУ на зняття недоторканності з депутата з фракції БПП Борислава Розенблата і направив цей висновок на розгляд парламенту.

Таке рішення було прийнято в п’ятницю, 7 липня, на засіданні комітету, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання Українська правда.

Зокрема, Регламентний комітет схвалив три подання Генеральної прокуратури: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата. За перше подання члени комітету проголосували одноголосно, по другому і третьому – п’ятеро за, троє утрималися.

«Комітет вважає, що подання є законним, достатнім і обґрунтованим», – зазначив в.о. голови комітету Павло Пинзеник, коментуючи висновки щодо всіх трьох подань.

Висновки комітету направили спікеру Верховної Ради Андрію Парубію.

На засіданні комітету в п’ятницю Генеральна прокуратура і спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) продемонстрували відеодокази зловживання службовим становищем та вимагання хабарів Розенблатом.

Правоохоронці звинувачують Розенблата в тому, що він і депутат з фракції «Народний фронт» Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

19 червня НАБУ і САП затримали 3 помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тис. Дол. Хабара для передачі Розенблата і Полякову.

Стаття, за якою Розенблата хочуть притягнути до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна як для особи, яка вчинила особливо тяжкий корупційний злочин.