Стартувала активна фаза маневрів Сі Бриз-2017

Влада

У вівторок, 18 липня, розпочалася активна фаза українсько-американських навчаннь Сі Бриз-2017, яка має на меті відпрацювання проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні.

Про це повідомляє Центр журналістских розслідувань з посиланням на прес-центр навчань

Протягом тижня багатонаціональний штаб з планування морських операцій під керівництвом капітана 1 рангу Андрія Риженка здійснив планування зазначеної операції. Зокрема, було проведено оцінку обстановки, проаналізовано та розроблено завдання, відпрацьовано варіанти дій та узгоджено замисел. За результатами цієї роботи було розроблено бойовий наказ, відповідно до якого поставлено завдання силам. Паралельно із плануванням відбулося злагодження тактичних груп кораблів у морі.

«На даний час у визначених районах проходить розгортання задіяних сил. Операція буде проведена у режимі «free play» та стане одним із інструментів поступового переходу Військово-Морських Сил ЗС України на функціонування за стандартами НАТО», – зазначив керівник українсько-американського навчання Сі Бриз-2017 капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа.

Фото: Facebook Sea Breeze exercise

У ході активної фази міжнародних маневрів планується проведення навчань з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної оборони. Крім того, на учасників навчання очікують десантні, пошуково-рятувальні та доглядові операції, дії з силового вивільнення судна, що захоплене, підводні роботи з розмінування та проводка за тралами тощо.

Фото: Facebook Sea Breeze exercise

Кульмінацією Сі Бризу-2017 стане пошук підводного човна ВМС Туреччини.

Фото: Facebook Sea Breeze exercise

Нагадаємо, українсько-американські навчання Сі Бриз-2017 проходять з 10 по 23 липня 2017 року в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Загалом у навчанні беруть участь 16 країн.

Фото: Facebook Sea Breeze exercise