Болгарський телеканал вибачився за показ карти України без Криму

Новини

Національний болгарський телеканал bTV приніс офіційні вибачення за публікацію у своєму ефірі карти України без окупованого Росією Криму.

Про це повідомило посольство України в Болгарії на своїй офіційній сторінці в Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Нарешті отримано письмове вибачення з боку керівництва національного телебачення bTV за розміщення карти України без Криму. Спроби посягання на територіальну цілісність України приречені на провал!», – заявив український посол Микола Балтажи.

7 липня болгарський телеканал bTV, який входь в трійку найрейтинговіших в Болгарії, в передачі «Це ранок» під час інтерв’ю нового голови Державного агентства з питань болгар за кордоном Петара Харалампіева показав карту України без Криму. У той же день посол України в Болгарії Микола Балтажи висловив рішучий протест і зажадав від телеканалу офіційних вибачень.

Нагадаємо, 25 січня 2016 року Болгарське національне телебачення в одному зі своїх сюжетів про газопровід з Росії до Болгарії, позначило Крим як частину РФ. Посольство України змусило болгарський телеканал вибачитися за сюжет і спростувати недостовірну інформацію в ефірі. При цьому телеканал пояснив свої дії технічною помилкою.