Робоча група знову обговорить зміни до Конституції України щодо статусу Криму

Новини

Робоча група Конституційної комісії України, яка розробляє поправки і доповнення до основного закону в частині АРК, знову збереться у вересні цього року.

Про це повідомляється на сайті Меджлісу кримскотатрского народу, передає Центр журналістських розслідувань.

До цього будуть регулярно проходити зустрічі експертів – «для досягнення спільного бачення змін до Конституції», яке представлять на розгляд робочої групи на наступному засіданні.

Одна з таких зустрічей відбулася напередодні, 25 липня, в Києві під керівництвом народного депутата України, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, повідомили в прес-службі.

«Обговорення проводилося за участю членів Меджлісу кримськотатарського народу, експертів, активістів національного руху кримських татар. Учасники зустрічі обговорили концептуальні підходи до змін до розділу Х Основного закону держави, включаючи всі статті розділу», – сказано в повідомленні.

Раніше народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що зміни до Конституції України щодо статусу Автономної Республіки Крим будуть готові у вересні цього року.

Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу наполягає на змінах до Конституції України щодо перетворення Автономної Республіки Крим в Кримськотатарську автономну республіку.

Як повідомлялося, 11 травня Конституційна комісія на своєму засіданні створила робочу групу з напрацювання змін і доповнень до Конституції України в частині, що стосується Автономної Республіки Крим, на базі права кримських татар на самовизначення в складі української держави. Перше засідання робочої групи пройшло 24 травня.

Президент України Петро Порошенко під час заходів з нагоди Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу сказав, що майбутня національна автономія кримських татар в Криму буде враховувати права інших національностей.