Захист оскаржить вирок українцю Володимиру Балуху – адвокат

Крим

Захист українського активіста Володимира Балуха оскаржить вирок, винесений йому 4 серпня «Раздольненським райсудом» окупованого Криму.

Про це повідомила адвокат українця Ольга Дінзе виданню Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми звичайно не очікували обвинувальний вирок. Версію про підкидання Балуху вибухових речовин і боєприпасів не перевірялась ні в ході попереднього розслідування, ні в ході судового слідства. Ми вважаємо вирок дуже суворим, а його вина була недоведеною. Відповідно ми будемо оскаржувати вирок після його отримання», – сказала Дінзе.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року в окупованому Криму в селі Серебрянка Роздольненського району співробітники ФСБ провели обшуки в будинках українського активіста Володимира Балуха і його матері. Після обшуків активіста затримали. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку Балуха нібито виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

12 грудня «Раздольненський райсуд» Криму обрав запобіжний захід Балух у вигляді взяття під варту строком на 30 діб. 14 грудня слідчий в присутності адвоката пред’явив Балух звинувачення за ч.1 ст.222 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів) і ч. 1 ст.222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв) КК РФ.

16 березня 2017 року в «Раздольненському райсуді» почався розгляд по суті справи проти Володимира Балуха.

1 серпня на судовому засіданні «прокурор» запросив для Балуха покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років і один місяць в колонії загального режиму. Захист вказав, що заборонені предмети Балуху були підкинуті і виказав сподівання на його виправдання.

4 серпня «Раздольненський райсуд» засудив українського активіста Володимира Балуха за звинуваченням в нібито зберіганні боєприпасів, до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.