В ЄСПЛ знаходяться майже 4 тисячі справ, пов’язаних з окупацією Криму і Донбасу – МінТОТ

Влада

В Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) в Страсбурзі знаходиться майже 4 тис. справ, пов’язаних з окупацією Криму і Донбасу. 3500 з них стосуються військових дій на сході України.

Про повідомляє в мікроблозі Twitter міністерство з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ), передає Центр журналістських розслідувань.

«У Європейському суді з прав людини майже 4 тис. справ, пов’язаних з конфліктом в Криму і на сході України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, зокрема, 3500 справ стосуються конфлікту на Донбасі і пов’язані зі знищенням і пошкодженням майна, доступом до правосуддя, пенсіями, дискримінацією, участю в місцевих виборах.

«Близько 150 справ стосуються зникнення під час конфлікту, вбивств і викрадання родичів заявників, отримання тілесних ушкоджень. Більше 250 справ стосуються військових та їхніх родичів», – додали в МінТОТ.

Нагадаємо, 25 липня 2017 року ЕСПЛ виніс рішення, що Україна не несе відповідальності за наслідки втрати контролю над територією Луганської області.

Україна направила в ЄСПЛ похвилинний графік незаконного захоплення Криму військами Росії, який супроводжується показаннями півсотні свідків і близько сотнею відеоматеріалів.