Меджліс направить звернення до прокуратури АРК по затриманням активістів в Криму – Чубаров

Крим

Меджліс кримськотатарського народу спрямує звернення в прокуратуру АРК у зв’язку з затриманнями російським силовиками в окупованому Криму активістів, які в Сімферополі вийшли з одиночними пікетами на підтримку раніше арештованого «судом» Сервера Караметова.

Про це повідомив народний депутат, голова Меджлісу Рефат Чубаров виданню QirimInfo, передає Центр журналістських розслідувань.

«Меджліс вже готує звернення, про притягнення до кримінальної відповідальності окремих осіб і інститутів причетних до сьогоднішніх неправомірним затриманням в окупованому Криму», – сказав Чубаров.

Раніше голова Меджлісу направив в прокуратуру АРК аналогічне звернення щодо затримання 76-річного активіста Сервера Караметова, яка за цим фактом відкрила кримінальне провадження.

«Кримські татари таким чином знаходять, в умовах авторитарного режиму, адекватні форми ненасильницької боротьби з агресором», – додав Чубаров.

Як повідомлялось, 14 серпня в Криму в Сімферополі пройшли одиночні пікети на підтримку 76-річного активіста Сервера Караметова, якого «суд» покарав 10-денним адмінарештом і штрафом за те, що він вийшов з одиночним пікетом на підтримку заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза. Всіх пікетників вже затримали російські силовики.

Пікети проходили, зокрема, біля будівель «Держради Криму», «кримського уряду», «Верховного суду Криму», «міськадміністрації Сімферополя» і «МВС Криму». Люди похилого віку, які їх проводили, тримали такий же плакат, з якими 8 серпня вийшов на пікет Сервер Караметов з написом: «Путін, наші діти не терористи».

Поліція відпустила більшу частину активістів, які вийшли з одиночними пікетами на підтримку Сервера Караметова. Зараз «Желєзнодорожний райсуд» Сімферополя розглядає адміністративну справу Ярікула Давлатова, який проводив акцію біля так званого «Верховного суду Криму».

Нагадаємо, в Криму «суд» окупантів засудив до 10 діб арешту і 10 тисячам рублів штрафу 76-річного активіста Сервера Караметова, який 8 серпня вийшов на одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза.