За останній час ФСБ затримала 12 екс-військових ЗСУ, в основному в Криму – Генштаб

Влада

За останній час ФСБ затримала 12 колишніх військовослужбовців Збройних Сил України за звинуваченням у нібито шпигунстві і диверсіях. При цьому найбільше їх було затримано на території окупованого Криму.

Про це повідомив заступник начальника управління зі зв’язків з громадськістю ВСУ Юзеф Венскович, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на агентство Укрінформ.

«Останнім часом 12 громадян України, які проходили службу в ЗС України, затримано ФСБ Російської Федерації. Їм висунуті обвинувачення щодо шпигунства, організації диверсій тощо. Переважна більшість затримана у Криму», – сказав Венскович.

Нагадаємо, 15 серпня російська ФСБ заявила про затримання 12 серпня в окупованому Криму чергового «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, який названий «агентом СБУ» і нібито готував кілька диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова. «Київський райсуд» Сімферополя заарештував його на 2 місяці до 13 жовтня 2017 року.

У СБУ назвали заяву ФСБ про затримання чергового «українського диверсанта» в окупованому Криму «фейковий новиною» і провокацією, яку спецслужба РФ використовує для залякування населення півострова.

В Міноборони України заявили, що Геннадій Лимешко служив у ЗСУ за контрактом та був звільнений у травні 2017 року за службовою невідповідністю.

У сім’ї Геннадія Лимешко вважають, що він дав свідчення про нібито підготовку диверсій в Криму під тиском і тортурами ФСБ.

МЗС України направило в МЗС РФ ноту з вимогою надати всю інформацію щодо обставин затримання в окупованому Криму українця Лимешко.