Розпочато будівництво газопроводу до Авдіївки в обхід занятої бойовиками території

Донбас

У Донецькій області розпочато будівництво газопроводу високого тиску до Авдіївки в обхід окупованої бойовиками території, що дозволить безперебійно забезпечувати газом жителів міста і Авдіївський коксохімічний завод.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає Центр журналістських розслідувань.

«Приступили до будівництва підвідного газогону високого тиску від Очеретяного до Авдіївки: зробили розмітку траси прокладання, підрядники приступають до виконання будівельно-монтажних робіт і невдовзі вже розпочнуться перші поставки труби», – написав Жебрівський.

За його словами, вартість проекту складе близько 58 млн.грн., при цьому частину цієї суми виділить Авдіївський коксохім.

«По завершенню будівництва ми зможемо подавати газ на Авдіївку та ще сім навколишніх селищ (Красногорівка, Ласточкине, Орловка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове) з території, яка контролюється Україною. Таким чином люди перестануть бути заручниками бандитів, які називають себе владою на окупованій українській території, адже ми знімаємо залежність міст та селищ від їхніх бандитських примх та недолугості», – додав глава адміністрації.

Він нагадав, що остаточне рішення про будівництво було ухвалене 7 червня 2017 року, після чергової надзвичайної ситуації, коли через обстріли бойовиків був знову пошкоджений газопровід, який проходить через окуповану територію, в результаті чого Авдіївка і прилеглі селища залишилися без газопостачання.

Як повідомлялося, 31 січня 2017 року бойовики з окупованого Донецька обстріляли околиці Авдіївки з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», які повинні бути відведені від лінії розмежування. У місті були пошкоджені кілька будинків, поранено мирні жителі. Авдіївка залишилася без електрики.