Храм УПЦ КП в Сімферополі оточив російський спецназ – архієпископ Климент

Новини

В окупованому Криму в Сімферополі російський спецназ повністю оточив кафедральний собор Української православної церкви Київського патріархату святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги, вхід в який був заблокований силовиками вранці 31 серпня. Архієпископу Сімферопольському і Кримському УПЦ КП Клименту судові пристави пошкодили руку.

Про це архієпископ Климент повідомив виданню Крим.Реаліі повідомив, передає Центр журналістських розслідувань.

«Перший поверх заблокований, стоїть охорона в чорному камуфляжі – спецназ, ходить представник фонду майна, зламана двері з боку каплиці Храму Христа Спасителя, з боку вулиці зламали вже двері. Зустрівся з помічником («глави Криму» Сергія – ред.) Аксьонова, написав лист з проханням на зустріч завтра, завтра буде відомо, чи пройде зустріч», – розповів владика.

Він також повідомив, що чекає приїзду бригади «швидкої допомоги». Медиків довелося викликати через травми, яку нанесли йому силовики, коли він намагався пройти до храму.

«Судові пристави пошкодили руку, коли я намагався зайти на перший поверх, схопили за руку і виламали її. Пекельний біль, чекаю «швидку допомогу». Повністю перший поверх заблокований, незважаючи на те, що згідно із законом вони повинні були опечатати тільки 112 метрів квадратних, у мене доступу немає ні до одного приміщення», – зазначив архієпископ Климент.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент біля заблокованого храму в Сімферополі Фото: Facebook Andrii Klymenko

Як повідомлялось, вранці 31 серпня в Криму в Сімферополі російські силовик заблокували Кафедральный собор святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги Української православної церкви Київського патріархату, розташований в центрі міста.

Нагадаємо, на початку 2016 Кримське єпархіальне управління УПЦ Київського патріархату за рішенням «Арбітражного суду Республіки Крим» позбавили частини приміщення в центрі Сімферополя, в якому розміщується Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира і Ольги.

14 червня 2016 року «Апеляційний суд Севастополя» зобов’язав Кримську єпархію УПЦ КП сплатити «Міністерству майнових і земельних відносин Республіки Крим» півмільйона рублів штрафу і звільнити 112 кв. м на першому поверсі Кафедрального собору в Сімферополі.

8 листопада 2016 року в Сімферополі представники так званого «Фонду майна Криму» намагалися опечатати перший поверх Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги УПЦ КП.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент закликав світову спільноту захистити національні, культурні та релігійні права громадян України в Криму.