Нідерланди перевірять участь голландських фірм в будівництві Керченського мосту

Новини
Залізнична арка Керченського моста після установки 29 серпня 2017 р Фото: most.life

Влада Нідерландів перевірять законність участі двох нідерландських компаній в будівництві моста через Керченську протоку.

Про це повідомила міністр зовнішньої торгівлі і розвитку Нідерландів Ліліану Плаумен, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на голландську державну телерадіокомпанію NOS.

За словами Ліліану Плаумен, навіть якщо при цьому не було порушень закону, уряд Нідерландів «очікує, що компанії будуть вести міжнародний бізнес соціально відповідально». Вона також додала, що керівництво країни слід жорсткій політиці невизнання анексії Криму і «жодним чином не стимулює діяльність, що сприяє нормалізації ситуації».

За інформацією газети De Gelderlander, нідерландська компанія Dematec Equipment побудувала одну з машин для будівництва моста. Інша компанія – Bijlard Hydrauliek – поставила «найважливішу частину» для даної техніки, стверджує видання.

Директор Dematec Equipment Ван ден Хевел заявив, що компанія не порушує введені Євросоюзом санкції, оскільки будівництво відбувалося на території Росії.

Директор іншої компанії Марсел Бейлард повідомив тележурналістам, що не знав, що частини будуть поставлені для моста в анексувати Крим, передає NOS.

Раніше скандал з постачанням обладнання німецької компанії Siemens в окупований Крим привів до введення Євросоюзом нових санкцій стосовно Росії.

Будівництво Росією Керченського мосту обмежує свободу мореплавання в Чорному і Азовському морях, ставить під загрозу прохід суден типу Panamax в порт Маріуполь і поставки 1 млн. тонн чавуну в США з України. Київ повинен виробити комплекс заходів у відповідь на загрози, які несе порушення РФ міжнародного морського права при будівництві, яке ведеться в Керченській протоці.