У Криму «суд» засудив журналіста Семену до 2 років і 6 місяців позбавлення волі умовно

Новини

«Желєзнодорожний райсуд» окупованого Сімферополя засудив журналіста Миколи Семену до 2 років 6 місяців позбавлення волі умовно.

Про це повідомила активістка Айше Умерова, передає Центр журналістських розслідувань.

«Із забороною на ведення публічної діяльності на 3 роки і випробувальним терміном 3 роки і зобов’язанням 2 рази на місяць для контролю у ФСВП», – додала вона.

На засіданні 18 вересня відбулися дебати сторін, сам Микола Семена виступив з останнім словом.

Сторона звинувачення попросила для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. «Прокурор» Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

19 квітня 2016 року в Сімферополі ФСБ провела обшук і порушила кримінальну справу щодо кримського журналіста Миколи Семени за його публікацію у виданні «Крим.Реаліі». ФСБ підозрює Семену в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації).

28 квітня 2016 року Семена після допиту слідчим ФСБ був переведений в статус обвинуваченого. Росфінмоніторинг вніс журналіста в Федеральний перелік терористів і екстремістів, в який включено понад 20 кримчан.

20 січня 2017 слідчий ФСБ вручив журналісту і його адвокату обвинувальний висновок.

3 квітня в «Желєзнодорожному райсуді» Сімферополя почалося слухання у справі кримського журналіста.

18 липня «Желєзнодорожний райсуд» долучив до матеріалів справи Семени ухвалену 19 грудня 2016 року резолюцію Генасамблеї ООН, в якій Крим названий окупованою Росією територією.