Порошенко призначив ще на 2 роки стипендію Олегу Сенцову

Новини
Олег Сенцов Фото: RFE/RL

Президент України Петро Порошенко призначив державні стипендії видатним діячам культури і мистецтва країни, в тому числі продовжив ще на 2 роки стипендію незаконно засудженому в Росії українському режисерові, кримчанину Олегу Сенцову.

Відповідний указ №282/2017 глава держави підписав у понеділок, 25 вересня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на президентську прес-службу.

«Цим Указом продовжується виплата режисеру стипендії. У травні 2015 року Президент призначав Олегу Сенцову державну стипендію своїм Указом № 306», – йдеться в повідомленні.

Дворічні стипендії також отримали низка видатних діячів української культури. При цьому дев’ять стипендіатів отримуватимуть виплату довічно.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону за сфальсифікованим звинуваченням у створенні в анексованому Крим терористичного співтовариства засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років, а кримського активіста Олександра Кольченко до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Сенцов відбував покарання в колонії суворого режиму в Республіці Саха (РФ).

9 вересня Рада правозахисників Іркутської області з посиланням на членів Громадської спостережної комісії повідомила, що Олега Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська. 12 вересня українського режисера етапували з СІЗО Іркутська до Челябінська.

23 вересня адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що Сенцова знову етапують і його місцезнаходження невідоме.