В районі Калинівки відновлено автомобільний і залізничний рух

Новини
Вибух на арсеналі в Калинівці 27 вересня 2017 р. Фото: Reuters

У Вінницькій області відновлено автомобільний і залізничний рух на напрямках, на яких він припинявся в зв’язку з пожежею на військових складах біля селища Калинівка.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«Станом на 12:00 28 вересня … відновлено рух автотранспорту на автодорозі «Житомир – Могильов-Подільський» та залізничного транспорту на перегоні Сосенка-Калинівка Південно-західної залізниці», – йдеться в повідомленні.

При цьому залишається закритим рух повітряного транспорту, однак радіус закритого повітряного простору зменшений з 50 до 12 км від Калинівки.

Фото: dsns.gov.ua

Як повідомили у відомстві, піротехніки ГСЧС спільно з представниками Нацполіціі здійснюють подворовий обхід населених пунктів в районі арсеналу і виконують заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів.

Фото: dsns.gov.ua

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2350 чоловік та 284 од. техніки.

Як повідомлялось, ввечері 26 вересня в Вінницькій області біля селища Калинівка загорівся великий артилерійський арсенал Збройних сил України та почалась детонація боєприпасів.

За інформацією ДСНС України, у Вінницькій області в зв’язку з пожежею на складах боєприпасів біля селища Калинівка з прилеглої території евакуйовано близько 30 тис. людей.

Військова прокуратура Центрального регіону України розслідує пожежу на складах боєприпасів біля селища Калинівка Вінницької області як диверсію. В Генеральному штабі ЗСУ повідомили про зниження інтенсивністі вибухів на військових складах і початку саперних робіт на них.