У Криму «суд» залишив під вартою правозахисника Емір-Усеіна Куку

Новини
Правозахисник Эмір-Усеїн Куку

«Верховний суд» окупованого Криму 23 жовтня залишив чинним рішення «суду» першої інстанції про продовження арешту кримському правозахиснику, фігуранту «ялтинського справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеін Куку.

Про це повідомив адвокат кримчанина Олексій Ладин, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Крим.Реаліі.

За його словами, засідання було закритим, в проведенні аудіозаписи захисту було відмовлено.

Адвокат підкреслив, що на судовому засіданні «взагалі жоден аргумент захисту не оцінювався звинуваченням».

Мер’єм Куку, дружина заарештованого кримського правозахисника Еміра-Усеіна Куку раніше заявила, що він потребує термінової медичної допомоги.

Нагадаємо, 11 лютого 2016 року в селищі Краснокам’янка (Велика Ялта) російські силовики провели обшук в будинку Інвера Бекирова і потім затримали його за підозрою в зв’язках з організацією «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії вважається терористичною. Обшуки також були проведені в будинках трьох кримських мусульман в Бахчисараї, Алушті і Холмівці. За їх результатами були затримані член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку, а також Муслім Алієв і Вадим Сірук.

17 квітня 2016 року в Краснокам’янці російські силовики також провели обшук в будинках і затримали двох кримських татар Рефата Алімова і Арсена Джеппарова, яких звинуватили в участі в причетності до «Хізб ут-Тахрір».