В Україні створять Центр по поверненню Криму та Донбасу

Новини

В Україні планують створити Центр деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це Вадим Севериненко, виконавчий директор громадського руху «Сила права», розповів в ефірі «Питання національної безпеки» – проект Центру журналістських розслідувань.

«Наша держава не зовсім розуміє, що робити і як добитися повернення окупованих територій. Також є питання – що буде далі, коли окуповані території повернуться до складу України. Що робити з подвійними паспортами у Криму, є питання несплати комунальних платежів в Донецькій та Луганській областях і так далі. Ми говоримо про те, що нам потрібно розробити певну стратегію і політику, і пояснити цим людям, що буде далі після окупації», – розповів він.

Вадим Севериненко, виконавчий директор громадського руху «Сила права» Фото: investigator.org.ua

6 жовтня Верховна Рада України прийняла за основу президентський законопроект про особливості політики щодо забезпечення суверенітету на Донбасі №7163. 

Згідно з проектом закону, «метою державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях є: звільнення цих територій і відновлення конституційного порядку на них».

Правозахисна громадська організація «Сила права» надає безкоштовну юридичну допомогу тим, хто постраждав внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.