Тарифний скандал у Херсоні розкрив зникнення GPS-трекерів на $170 тисяч

Новини

Херсонська міська рада після страйку перевізників встановила компромісні тарифи на проїзд у громадському транспорті. Під час обговорення депутати згадали про закуплені GPS-трекери, бюджетні гроші на які виділили ще у 2009 році.

Про це Центру журналістських розслідувань заявив голова Херсонської міської ради Володимир Миколаєнко.

Проїзд у херсонських маршрутних таксі замість 5 гривень коштуватиме 4, а ціна квитка у тролейбусі обійдеться в 2 грн 50 коп. Під час обговорення депутати згадали про проект контролю за громдським транспортом, який фінансувався з міського бюджету.

Володимир Миколаєнко, голова Херсонської міської ради Фото: Центр журналістських розслідувань

“GPS-трекери були закуплені для того щоб допомогти перевізникам встановити контроль, але була умова, щоб деспетчерізація знаходилась саме в управлінні транспорту”, – повідомив Миколаєнко.

На запитання, де трекери зараз, херсонський міський голова відповіді не дав.

Депутат Віталій Богданов нагадав, що на купівлю GPS-трекерів в 2009 році із міського бюжджету виділили суму еквівалентну 170 тис. доларів. В 2013 році за рішенням Херсонської міської ради 105 GPS-трекерів передали КУ “Диспетчерська служба автоматизованого контролю за роботою транспорту”.

Депутати звернулися до начальниці управління транспортної та дорожньої інфраструктури Марини Віркун із запитанням чому не здійснює контроль за рухом херсонських автобусів. На запитання депутатів вона не відповіла.

В.о. директора МКП “Херсонелектротранс” Єгор Устинов додав, що таке обладнання – це можливість для людей, в першу чергу, контролювати рух транспорту.

“На усіх тролейбусах ще півтора роки тому ми встановили ці трекери. Ні один маршрутчик, ні власники приватних підприємств незацікавлений в цьому, тому, що цей трекер має працювати 24 години на добу. І херсонці зможуть бачити, особливо в вечірній час, як не виконується договір, де прописано до якого часу кожна машина має працювати. Маршруток ввечері просто немає”, – сказав керівник комунального підприємства.

Нагадаємо, 23 жовтня у Херсоні водії громадського транспорту страйкували проти зниження тарифів на проїзд, вимагаючи підвищення ціни проїзду до 5 гривень.