НАБУ повідомило про підозру синові Авакова і екс-заступнику глави МВС

Новини
Олександр Аваков Фото: Facebook Александр Аваков

НАБУ повідомило про підозру Олександру Авакову і екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю, затриманим в рамках розслідування кримінальної виробництва про розтрату 14 млн. грн. при закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

«Двом особам, затриманим детективам НАБУ та прокурорами САП 31 жовтня в рамках розслідування так званої «справи рюкзаків», повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою – ред.). Зокрема, йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України та приватну особу», – йдеться в повідомленні.

У НАБУ додали, що ще одного затриманого – представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків доставляють з Харкова до Києва для вручення підозри.

Як пише видання Українська правда, про підозру повідомлено синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову і екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю.

За його інформацією, що третій фігуранта справи, якого везуть до Києва – керівник IТ-компанії Turboseo Володимир Литвин.

Як повідомлялось, 31 жовтня детективи НАБУ після проведення обшуків за підозрою в розтраті понад 14 млн. грн. при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії затримали екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків і сина гочільника МВС Арсена Авакова Олександра.

Міністерство внутрішніх справ України та його очільник Арсен Аваковим назвали дії НАБУ політичним тиском.

Нагадаємо, в лютому 2016 року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина глави МВС Арсена Авакова Олександра обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря поставку партії тактичних рюкзаків для підрозділів відомства по, очевидно, завищеною ціні.

Навесні 2016 року НАБУ отримало в підслідність провадження щодо розкрадання у великих розмірах і зловживання службовим становищем в керівній структурі МВС при закупівлі за захищеної ціною 6000 тактичних рюкзаків для потреб підрозділів в АТО.

23 березня 2016 року за рішенням суду детективи НАБУ отримали доступ до рахунків компанії «Дніпровенд», яку пов’язують з Олександром Аваковим.