DHL стверджує, що працює в окупованому Криму, не порушуючи санкцій ЄС

Новини

Міжнародна логістична компанія DHL, що базується в німецькому Бонні, відреагувала на появу інформації щодо своєї діяльності в Криму, відзначивши, що не порушує режим санкцій ЄС.

В офіційній заяві на запит Deutsche Welle прес-служба компанії роз’яснила, що завжди дотримується торговельного законодавства при обслуговуванні своєї глобальної поштової та логістичної мережі, передає Центр журналістських розслідувань.

“У зв’язку зі складною політичною та правовою ситуацією довкола Криму, політика Deutsche Post DHL (DPDHL) є специфічною щодо типу послуг та залучених організацій. Deutsche Post на цей момент не пропонує сервісу доставок до Криму. DHL Express діє у відповідності до застосованої правової норми, пропонуючи обмежені послуги доставок у Криму. Як компанія, що базується у ЄС, але з операційними філіями у понад 220 країнах та територіях, DPDHL надає послуги в Криму відповідно до законодавства ЄС та релевантного місцевого законодавства та нормативно-правових актів”, – ідеться в офіційній заяві.

Довідкова інформація про партнерські пункти в трьох містах Криму присутня на російській версії локального корпоративного сайту DHL, але відсутня в українській версії.

Раніше повідомлялося, що компанія продовжує надавати послуги через партнерські пункти обслуговування у Сімферополі, Севастополі та Керчі.

Як зазначало видання navigator.news, DHL єдина компанія, яка працює в окупованому Криму. Інші великі компанії, такі як EMS, USPS і FedEx не мають там своїх офісів або партнерських пунктів обслуговування. Жителі і окупанти півострова мають мінімум три партнерських пункту обслуговування DHL. Вони знаходяться в Керчі, Сімферополі та Севастополі.

Нагадаємо, що у вересні Рада Європейського Союзу подовжила дію санкцій проти низки юридичних та фізичних осіб, причетних до дій Кремля, спрямованих на підрив чи загрозу територіальній цілісності України. Зокрема, до 23 червня 2018 року подовжено дію санкцій, що обмежують економічну співпрацю із Кримом та Севастополем.